این اصطلاح به سیستمی از سیاست ها و رویه ها اشاره دارد که استانداردی از بهترین شیوه ها در اقدامات پیشگیری و کاهش برای جلوگیری از گسترش بیماری و بیماری را تشکیل می دهد.
همانطور که در فیلم های این فصل مشاهده کردید، شیوع عفونت ها معمولاً در نتیجه انتقال پاتوژن است.
شیوه های کنترل عفونت به جامعه مراقبت های بهداشتی و سایر جوامع راهی اثبات شده برای آموزش همه در مورد این پاتوژن ها و نحوه جلوگیری از انتقال آنها به یکدیگر می دهد.
باور کنید یا نه، کنترل عفونت بخشی از زندگی روزمره شماست، حتی اگر از آن آگاه نباشید. به عنوان مثال، اگر به آرایشگاه بروید، ممکن است شانه ها و برس هایی را ببینید که در مایع تمیزکننده ذخیره شده اند.
یا، اگر برای گرفتن فست فود می روید، ممکن است یک آشپز خطی را ببینید که دستکش، توری مو و دمپایی پوشیده است. و، شما در حال حاضر بسیاری از عادات کنترل عفونت را در زندگی روزمره خود انجام می دهید.
تمرین کامل می کند
چگونه کنترل عفونت را در زندگی روزمره خود تمرین می کنید؟ به طور ذهنی هر موردی را که برای شما کاربرد دارد بررسی کنید.
- من دست هایم را بعد از استفاده از حمام، قبل از تهیه غذا یا خوردن غذا می شوم.
- من میوه ها و سبزیجات را قبل از خوردن می شوم.
- من لبنیات پاستوریزه مصرف میکنم
- من گوشتم را با دمای توصیه شده می پزم.
- سعی می کنم محیط زندگی ام را از غذاهای فاسد پاک نگه دارم.
- من سعی می کنم خانه ام را از جوندگان، کک، شپش و سایر حشرات دور نگه دارم.
- سعی می کنم به طور مرتب ملحفه ها و حوله های کثیف را بشوییم.
با انجام تمرین فوق، درک خود را نشان می دهید که تمیز بودن یکی از راه های جلوگیری از عفونت است. اما تمیز بودن دقیقا به چه معناست؟
تمیز در مقابل آلوده
ممکن است قبلاً بدانید که تمیز کردن به موارد زیر اشاره دارد:
… حذف فیزیکی مواد خارجی (مانند گرد و غبار، خاک) و مواد آلی (مانند خون، ترشحات، دفع، میکروارگانیسم ها). تمیز کردن میکروارگانیسمها را بهجای کشتن، از نظر فیزیکی حذف میکند. این کار با آب، مواد شوینده و عملکرد مکانیکی انجام می شود (Public Health Ontario, 2013).
سطوح تمیز عاری از آلودگی، لکه یا ناخالصی هستند. هنگامی که برچسب استریل زده می شود، اقلام یا مناطق عاری از آلودگی توسط عوامل بیماری زا هستند (یک مورد ممکن است تمیز باشد، اما تا زمانی که ضد عفونی و استریل با بخار نشود، ممکن است عوامل بیماری زا وجود داشته باشند).
آلودگی به موارد زیر اشاره دارد:
وجود یک عامل عفونی روی دست ها یا روی سطحی مانند لباس، روپوش، دستکش، ملافه کثیف ، اسباب بازی، ابزار جراحی، تجهیزات مراقبت از بیمار، پانسمان یا سایر اشیاء بی جان. (سلامت عمومی انتاریو، 2019)
«تمیز بیمارستان» معیار تمیزی است که به طور معمول در مناطق مراقبت از مددجو/بیمار/ساکن در محیط مراقبت بهداشتی حفظ میشود. بیمارستان تمیز «هتل تمیز» با افزودن ضدعفونی، افزایش دفعات نظافت، ممیزی و سایر اقدامات کنترل عفونت در مناطق مراقبت از مشتری/بیمار/ساکن است (Public Health Ontario, 2018, p. 5).