شیوه های کنترل عفونت

اصطلاح کنترل عفونت بیشتر در حوزه مراقبت های بهداشتی استفاده می شود، اما در سال های اخیر بیشتر در خارج از مراقبت های بهداشتی استفاده شده است.

این اصطلاح به سیستمی از سیاست ها و رویه ها اشاره دارد که استانداردی از بهترین شیوه ها در اقدامات پیشگیری و کاهش برای جلوگیری از گسترش بیماری و بیماری را تشکیل می دهد.

همانطور که در فیلم های این فصل مشاهده کردید، شیوع عفونت ها معمولاً در نتیجه انتقال پاتوژن است.

شیوه های کنترل عفونت به جامعه مراقبت های بهداشتی و سایر جوامع راهی اثبات شده برای آموزش همه در مورد این پاتوژن ها و نحوه جلوگیری از انتقال آنها به یکدیگر می دهد.

باور کنید یا نه، کنترل عفونت بخشی از زندگی روزمره شماست، حتی اگر از آن آگاه نباشید. به عنوان مثال، اگر به آرایشگاه بروید، ممکن است شانه ها و برس هایی را ببینید که در مایع تمیزکننده ذخیره شده اند.

یا، اگر برای گرفتن فست فود می روید، ممکن است یک آشپز خطی را ببینید که دستکش، توری مو و دمپایی پوشیده است. و، شما در حال حاضر بسیاری از عادات کنترل عفونت را در زندگی روزمره خود انجام می دهید.

تمرین کامل می کند

چگونه کنترل عفونت را در زندگی روزمره خود تمرین می کنید؟ به طور ذهنی هر موردی را که برای شما کاربرد دارد بررسی کنید.

  • من دست هایم را بعد از استفاده از حمام، قبل از تهیه غذا یا خوردن غذا می شوم.
  • من میوه ها و سبزیجات را قبل از خوردن می شوم.
  • من لبنیات پاستوریزه مصرف میکنم
  • من گوشتم را با دمای توصیه شده می پزم.
  • سعی می کنم محیط زندگی ام را از غذاهای فاسد پاک نگه دارم.
  • من سعی می کنم خانه ام را از جوندگان، کک، شپش و سایر حشرات دور نگه دارم.
  • سعی می کنم به طور مرتب ملحفه ها و حوله های کثیف را بشوییم.

با انجام تمرین فوق، درک خود را نشان می دهید که تمیز بودن یکی از راه های جلوگیری از عفونت است. اما تمیز بودن دقیقا به چه معناست؟

تمیز در مقابل آلوده

ممکن است قبلاً بدانید که تمیز کردن به موارد زیر اشاره دارد:

… حذف فیزیکی مواد خارجی (مانند گرد و غبار، خاک) و مواد آلی (مانند خون، ترشحات، دفع، میکروارگانیسم ها). تمیز کردن میکروارگانیسم‌ها را به‌جای کشتن، از نظر فیزیکی حذف می‌کند. این کار با آب، مواد شوینده و عملکرد مکانیکی انجام می شود (Public Health Ontario, 2013).

سطوح تمیز عاری از آلودگی، لکه یا ناخالصی هستند. هنگامی که برچسب استریل زده می شود، اقلام یا مناطق عاری از آلودگی توسط عوامل بیماری زا هستند (یک مورد ممکن است تمیز باشد، اما تا زمانی که ضد عفونی و استریل با بخار نشود، ممکن است عوامل بیماری زا وجود داشته باشند).

آلودگی به موارد زیر اشاره دارد:

وجود یک عامل عفونی روی دست ها یا روی سطحی مانند لباس، روپوش، دستکش، ملافه کثیف ، اسباب بازی، ابزار جراحی، تجهیزات مراقبت از بیمار، پانسمان یا سایر اشیاء بی جان. (سلامت عمومی انتاریو، 2019)

«تمیز بیمارستان» معیار تمیزی است که به طور معمول در مناطق مراقبت از مددجو/بیمار/ساکن در محیط مراقبت بهداشتی حفظ می‌شود. بیمارستان تمیز «هتل تمیز» با افزودن ضدعفونی، افزایش دفعات نظافت، ممیزی و سایر اقدامات کنترل عفونت در مناطق مراقبت از مشتری/بیمار/ساکن است (Public Health Ontario, 2018, p. 5).

اتاق عمل نمونه‌ای از مواردی است که بالاترین استانداردهای تمیزی در آن بسیار مهم است.

مطالعه موردی کنترل عفونت 1 بازخورد

بازخورد زیر برای مطالعه موردی فصل به منظور ارائه راهنمایی برای تمرین خودتان است. پاسخ های ارائه شده پیشنهاداتی هستند و ممکن است ایده های دیگری داشته باشید که در زیر به آنها پرداخته نشده است. سپس حل و فصل پرونده همانطور که در زندگی واقعی رخ داده است برای مرجع شما ارائه می شود.

چه سؤالاتی از جرالد برای کمک به درک آنچه ممکن است رخ دهد بپرسید؟

  • از چه زمانی این احساس را شروع کردید؟
  • آیا به یاد دارید که در هفته گذشته در کنار کسی بودید که حال خوبی نداشت؟
  • آخرین بار کی خوردید و آشامیدید و آیا در خوردن غذایتان مشکلی داشتید؟

به دنبال چه علائم فیزیکی برای کمک به درک آنچه اتفاق می افتد هستید؟

  • آیا او جهت گیری دارد یا گیج است؟
  • علائم حیاتی او در مورد عفونت احتمالی چه چیزی را نشان می دهد. آیا او درجه حرارت دارد؟
  • آیا او زخمی دارد؟
  • آیا او کم آب شده است؟ آیا پوستش خشک است؟
  • آیا اخیراً ادرار کرده است؟ آیا اجابت مزاج داشته است؟ اگر چنین است، آیا BM معمولی بوده است؟

چه مشاهداتی را به سرپرست خود گزارش خواهید داد؟

  • تمام مشاهداتی که می بینید و صحبت های مشتری باید گزارش شود.

انتظار دارید در مورد وضعیت اتاق او چه اتفاقی بیفتد؟

  • سرپرست شما تعیین می کند که آیا به انزوا نیاز است یا خیر، اما مشتری تا آن زمان خود را ایزوله می کند.

وضوح

دستیار مراقبت شخصی جرالد را ارزیابی کرد و متوجه شد که او علائم زیر را دارد:

  • یک درجه حرارت بالا
  • حالت تهوع
  • اسهال
  • دردهای عضلانی
  • خستگی

علائم یا به یک علت مرتبط با غذا (یعنی باکتری) یا ویروس اشاره داشت. از آنجایی که هیچ ساکن دیگری با این علائم بیمار نبود و همه وعده های غذایی مشابهی خورده بودند، غذا (باکتری) بعید اعلام شد. تماس با خانواده نشان داد که چند نفر از اعضای او با علائم مشابه بیمار بودند. بنابراین، یک ویروس مقصر احتمالی بود. به دلیل نگرانی از انتشار، جرالد تا 48 ساعت بعد در اتاق خود باقی ماند.