فرآیند رفع آلودگی

طبق فرهنگ لغت آنلاین پزشکی ، ضد عفونی به «استفاده از وسایل فیزیکی یا شیمیایی برای حذف، غیرفعال کردن، یا از بین بردن عوامل بیماری‌زای موجود در خون یا سایر عوامل بیماری‌زا روی یک سطح یا آیتم، تا جایی که دیگر قادر به انتقال ذرات عفونی نباشند، اشاره دارد.
سطح یا آیتم برای جابجایی، استفاده یا دفع ایمن می شود.» سه مرحله برای فرآیند پاکسازی وجود دارد که باید به ترتیب تکمیل شود:

1. تمیز کردن

همانطور که ممکن است به خاطر داشته باشید، تمیز کردن به حذف فیزیکی مواد خارجی (مانند گرد و غبار، خاک) و مواد آلی (مانند خون، ترشحات، دفع، میکروارگانیسم ها) اشاره دارد.

بیشتر بخوانید: زنجیره عفونت

تمیز کردن میکروارگانیسم‌ها را به‌جای کشتن، از نظر فیزیکی حذف می‌کند. این کار با آب، مواد شوینده و عملکرد مکانیکی انجام می شود» ( CDC، 2020a ).

پس از تمیز کردن یک مورد، باید ضد عفونی شود. با این حال، محلول های پاک کننده تجاری وجود دارد که هم زمان تمیز کردن و هم ضد عفونی را انجام می دهند.

2. ضد عفونی کردن

گندزدایی به «غیرفعال کردن میکروارگانیسم‌های مولد بیماری» اشاره دارد. ضد عفونی کردن هاگ های باکتری را از بین نمی برد. قبل از اینکه گندزدایی موثر انجام شود، تجهیزات/دستگاه های پزشکی باید به طور کامل تمیز شوند» ( CDC، 2020a ).

بیشتر بخوانید: چگونه سیستم ایمنی شما با پاتوژن ها مبارزه می کند

یک مورد باید قبل از استریل کردن تمیز و ضد عفونی شود.

3. عقیم سازی

استریلیزاسیون به سطح تمیز کردن مجدد مورد نیاز هنگام پردازش تجهیزات/دستگاه های پزشکی حیاتی اشاره دارد. عقیم سازی منجر به نابودی تمام اشکال حیات میکروبی از جمله باکتری ها، ویروس ها، هاگ ها و قارچ ها می شود. قبل از انجام استریلیزاسیون مؤثر، تجهیزات/دستگاه ها باید به طور کامل تمیز شوند.

این بسته بندی است که می توانید آن را به عنوان استریل تشخیص دهید.

اقدامات و اقدامات احتیاطی روتین/استاندارد

اقدامات احتیاطی معمول یا استاندارد به اقدامات اساسی کنترل عفونت اشاره دارد که در تمام مراکز بهداشتی درمانی توصیه می شود تا پتانسیل انتقال پاتوژن که باعث عفونت می شود را کاهش دهد.

شستن دست ها اولین گام در تمام مراحل مراقبت از بیمار در مراکز درمانی است. دست ها همیشه قبل از پوشیدن لباس بیمارستانی و بعد از برداشتن تجهیزات حفاظت شخصی (PPE) شسته می شوند.

بیشتر بخوانید: مطالعه موردی کنترل عفونت

لطفاً برای اطلاعات در مورد تکنیک شستشوی دست به فصل 2 مراجعه کنید. همچنین باید بتوانید پنج لحظه بهداشت دست را در تمرین حرفه ای خود به راحتی به یاد بیاورید.

همانطور که می دانید بهداشت دست مهمترین مرحله در روند پیشگیری از عفونت است. رعایت 5 لحظه بهداشت دست که توسط سازمان جهانی بهداشت بیان شده است، مهارت شما را در جلوگیری از انتقال عفونت افزایش می دهد.

پس از شستن دست‌ها، هنگام انجام اقدامات احتیاطی روتین، باید از PPE زیر استفاده کنید:

  • زمانی که انتظار تماس احتمالی با مایعات بدن یا در حین مراقبت از افرادی که در انزوا هستند / اقدامات احتیاطی دارید، از دستکش استفاده می شود. آنها باید پس از مراقبت از یک بیمار برداشته و دور انداخته شوند.
  • روپوش ها زمانی پوشیده می شوند که احتمال کثیفی یکنواخت یا در حین جداسازی/احتیاط ها وجود داشته باشد، و در صورت کاغذ دور انداخته می شوند یا در صورت شسته شدن پارچه دور ریخته می شوند.
  • در هنگام تماس تنفسی پیش بینی شده از ماسک استفاده می شود تا از تنفس قطرات یا پاتوژن های منتقله از هوا جلوگیری شود. پس از هر بار استفاده، ماسک ها بیرون ریخته می شوند.
  • محافظ / عینک برای محافظت از چشم در برابر مایعات و مواد بدن استفاده می شود و پس از هر بار استفاده تمیز یا دور انداخته می شود.

غذای آماده کلیدی

شما باید از سیاست های کارفرمای خود در مورد استفاده از PPE پیروی کنید، بنابراین مطمئن شوید که آنها را به دقت پیدا کرده و بررسی کنید، و آنها را به طور کامل دنبال کنید.

 

مطالعه موردی کنترل عفونت 3 بازخورد

بازخورد زیر برای مطالعه موردی فصل به منظور ارائه راهنمایی برای تمرین خودتان است. پاسخ‌های ارائه‌شده پیشنهاداتی هستند و ممکن است ایده‌های دیگری داشته باشید که در زیر پوشش داده نشده است.

بیشتر بخوانید: کنترل عفونت: اقدامات محل کار

سپس حل و فصل پرونده همانطور که در زندگی واقعی رخ داده است برای مرجع شما ارائه می شود.

Zoe باید چه اطلاعاتی را برای محقق بهداشت عمومی ثبت کند؟

  • چه غذا و نوشیدنی مصرف شد و چه مقدار غذا مصرف شد؟
  • چه کسی غذاها را تهیه کرد؟
  • چه زمانی آن غذاها خورده شده اند؟
  • علائم شما از چه زمانی شروع شد؟
  • علائم چیست؟
  • علائم تا چه زمانی ادامه داشت؟
  • چه زمانی علائم برطرف شد؟

فکر می کنید زوئی چه بیماری دارد؟
بیماری های احتمالی عبارتند از:

  • سالمونلا. دوره کمون از چند ساعت تا دو روز متغیر است. بیشتر عفونت های سالمونلا را می توان به عنوان آنفولانزای معده (گاستروانتریت) طبقه بندی کرد. علائم و نشانه‌های احتمالی عبارتند از: تهوع، استفراغ، گرفتگی شکم، اسهال، تب، لرز، سردرد یا وجود خون در مدفوع. علت آن گوشت خام یا آلوده، مرغ، شیر یا زرده تخم مرغ است. سالمونلا از پخت و پز ناکافی جان سالم به در می برد و می تواند توسط چاقو، سطوح برش یا غذای آلوده منتقل شود. ( کلینیک مایو، 2020 )
  • اشرشیاکلی (E. coli). علائم در 1-8 روز شروع می شود. علائم و نشانه‌های احتمالی عبارتند از: تهوع، استفراغ، گرفتگی شکم، اسهال، تب، لرز، سردرد یا وجود خون در مدفوع. E. coli عمدتا توسط گوشت چرخ کرده گاو نیم پز پخش می شود. منابع دیگر عبارتند از شیر و سیب غیر پاستوریزه، جوانه یونجه و آب آلوده. ( کلینیک مایو، 2020 )
  • کلستریدیوم پرفرنجنس علائم در 8-16 روز شروع می شود. علائم و نشانه‌های احتمالی عبارتند از: تهوع، استفراغ، گرفتگی شکم، اسهال، تب، لرز، سردرد یا وجود خون در مدفوع. علت آن گوشت، خورش و آبگوشت است. کلستریدیوم پرفرنجنس معمولا زمانی پخش می شود که غذاهای سرو غذا به اندازه کافی گرم نگه ندارند یا غذا خیلی آهسته سرد شود.

چگونه می شد از این حادثه جلوگیری کرد؟
برای مشتریانی که غذا را تهیه می‌کردند، می‌توانستند با رعایت روش‌های مناسب پخت و پز و سرد کردن از این وضعیت جلوگیری کنند. اگر مهدکودک یکی از سیاست‌های زیر را داشت می‌توانست از این حادثه جلوگیری کند:

  • هیچ غذای شخصی نمی تواند به مشتریان ارائه شود
  • مشتریان فقط می توانند اقلام غذایی را از فهرستی از اقلام غذایی تایید شده بیاورند که احتمال شیوع بیماری را ندارند
  • مشتریان اگر بخواهند غذا را به اشتراک بگذارند باید از کافه تریا داخلی خریداری کنند
  • مشتریان فقط می توانند مواد غذایی مهر و موم شده و بسته بندی شده را که از فروشگاه خریداری شده اند، بیاورند.

وضوح

تحقیقات اولیه نشان داد که عفونت احتمالاً از طریق غذا منتقل می شود. بازرس نمونه های مدفوع را از چند نفر درخواست کرد که هنوز به طور فعال از علائم عفونت رنج می بردند و متوجه شدند که علت عفونت سالمونلا است.

بیشتر بخوانید: آداب تنفسی

غذای ایجاد کننده عفونت، سالاد تخم مرغ بود که با سس مایونز خانگی درست شده بود. تخم مرغ های موجود در سالاد تخم مرغ و سس مایونز به اندازه کافی پخته نشدند تا باکتری های داخل تخم مرغ را از بین ببرند. علائم به خودی خود در حدود پنج روز برطرف شد. با این حال، سه نفر نیاز به آبرسانی مجدد داشتند. خط مشی اجازه دادن به اشتراک غذای شخصی در مهدکودک لغو شد.