در این فصل، اقدامات کنترل انتقال عفونت در محیط کار را با استفاده از آنچه تاکنون آموخته اید، توضیح خواهیم داد. این اطلاعات اقدامات شما را در موقعیت های روزانه محل کار مشخص می کند و به شما این امکان را می دهد که نسبت به نقش خود در شکستن زنجیره عفونت احساس اطمینان بیشتری کنید.
اهداف یادگیری
در پایان این ماژول، شما قادر خواهید بود:
- هنگام کمک به تغذیه، دست زدن به لباس های کثیف و دفع زباله، روش های مناسب را شناسایی کنید.
- تمایز بین سه سطح ضد عفونی: تمیز کردن، ضد عفونی کردن و استریل کردن
شرایط کلیدی
هنگام یادگیری در مورد پیشگیری و کنترل عفونت، لازم است ابتدا به اصطلاحات نگاه کنید تا مطمئن شوید که همه چیز را به وضوح درک می کنید. این اصطلاحات در سراسر این کتاب مورد استفاده قرار خواهند گرفت، بنابراین مهم است که برای تسلط بر آنها وقت بگذارید و یادآوری خود را اغلب تمرین کنید.
- مواد غذایی
- دستگاه گوارش
- آلودگی زدایی
- تمیز کردن
- ضد عفونی کردن
- عقیم سازی
- بهترین شیوه ها
هرگاه این اصطلاحات برای اولین بار در این فصل معرفی شوند، پررنگ می شوند. با این حال، اگر به اطلاعات بیشتری در مورد یک اصطلاح غیر از آنچه در اینجا ارائه شده است نیاز دارید
کمک به غذا
همانطور که در فصل های قبلی آموختید، پاتوژن ها در هر جنبه ای از زندگی روزمره یافت می شوند و از طریق حلقه های زنجیره عفونت منتقل می شوند. هنگام دست زدن و کار با مواد غذایی، در صورت رعایت نکردن اصول کنترل عفونت، امکان انتشار عوامل بیماری زا در مواد غذایی وجود دارد و در نتیجه از شیوع آن جلوگیری می شود.
آمار کانادایی در مورد افراد مبتلا به بیماری های منتقله از طریق غذا نشان می دهد که تأثیر بیماری های ناشی از غذا تا چه حد گسترده است. از هر هشت کانادایی، یک نفر هر سال از یک بیماری ناشی از غذا رنج می برد .
این آمار تلفات شخصی و نیاز به اهتمام مستمر در پیروی از دستورالعملهای کنترل عفونت هنگام دست زدن به غذاها را به منظور پیشگیری از این بیماریها و بیماریها نشان میدهد.
آیا میدانستید؟
طبق اعلام دولت کانادا، هر ساله:
- 30 باکتری، انگل و ویروس شناخته شده از طریق غذا منجر به 1.6 میلیون بیماری، 4000 بستری شدن در بیمارستان و 105 مرگ می شود.
- علل ناشناخته ناشی از غذا منجر به 2.4 میلیون بیماری، 7600 بستری شدن در بیمارستان و 133 مرگ می شود.
اگرچه هنوز پاتوژن های منتقله از غذا وجود دارند که باید شناسایی شوند، میکروبیولوژیست ها و محققان پزشکی می دانند که میکروارگانیسم های زیر که در غذا یافت می شوند معمولاً مسئول بیماری هستند:
- نورویروس
- کلستریدیوم پرفرینگین
- کمپیلوباکتر spp.
- گونه های سالمونلا
- اشریشیا کلی (E.coli)
- لیستریا مونوسیتوژنز
علائم بیماری های ناشی از غذا معمولاً گوارشی است ، به این معنی که مرکز آن در معده یا روده است. علائم گوارشی شامل اسهال، حالت تهوع، گرفتگی شکم یا استفراغ است. علائم دیگر ممکن است شامل تب، درد مفاصل یا کمر و خستگی باشد. این علائم معمولا بین یک تا هفت روز باقی می مانند.
غذای آماده کلیدی
برای اطلاعات بیشتر در مورد پاتوژن های منتقله از غذا و اثرات آنها، لطفاً اینفوگرافیک “بیماری های مرتبط با غذا، بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر در کانادا” را مرور کنید.
این ویدیو را مرور کنید، “تاثیر فرهنگ ایمنی غذا در کاهش بیماری های منتقله از غذا” (16:34). سخنران از کانادا است، اما آمار جهانی است.
کمک به مشتریان در تهیه غذا یا تغذیه
به عنوان یک دستیار مراقبت شخصی، احتمالاً به طور منظم یا حداقل گاهی اوقات به مشتریان در مورد مواد غذایی کمک خواهید کرد. همه رویه ها در مراقبت های بهداشتی با بررسی بهترین شیوه ها برای مراقبت از مشتری تعیین می شوند. بهترین روش روش یا تکنیکی است که به طور کلی به عنوان برتر از هر جایگزین پذیرفته شده است زیرا نتایج بهینه دارد. در مراقبتهای بهداشتی، بهترین شیوهها همیشه با تحقیقات علمی دقیق همراه با تنظیماتی که در صورت نیاز با توجه به نیازها و محدودیتهای منحصربهفرد مرکز شما یا سایر محیطهای ارائه مراقبت انجام میشوند، ارائه میشوند.
هنگام کار با تهیه غذا، بهترین شیوه های زیر به شما کمک می کند تا غذا را از عوامل بیماری زا که می توانند باعث بیماری شوند، حفظ کنید:
- دستها، غذا (سبزیجات/میوهها)، سطوح آمادهسازی و ظروف را با آب گرم و صابون بشویید و به خوبی بشویید تا باکتریها از بین بروند.
- اگر غذا از قبل بسته بندی شده است، تاریخ روی غذا را بررسی کنید تا مطمئن شوید تاریخ فروش سپری نشده است. اگر غذا فاسد شدنی است، از حواس خود استفاده کنید: غذا را از نظر نقاط پوسیدگی مشاهده کنید و غذا را برای هر بوی بد بو کنید. تمام سبزیجات و میوه ها را قبل از سرو بشویید.
- همیشه غذای خام را از غذاهای پخته جدا کنید تا از آلودگی متقاطع جلوگیری کنید. در مصرف گوشت خام و ماهی دقت بیشتری داشته باشید. اطمینان حاصل کنید که تمام ظروف، سطوح و دستان خود را بلافاصله پس از دست زدن به این نوع غذاها بشویید.
- همیشه باقیمانده غذاها را در مدت دو ساعت در یخچال بگذارید تا رشد بالقوه باکتری کاهش یابد.
- در صورت پختن غذا، با استفاده از دماسنج مواد غذایی، آن را تا دمای داخلی ایمن گرم کنید تا مطمئن شوید که دما به اندازه کافی بالا است تا باکتری ها را از بین ببرد.
غذای آماده کلیدی
دستورالعمل های اضافی ایمنی غذا را پیدا کنید که باید هنگام کار با سالمندان و سایر جمعیت های آسیب پذیر از Health Canada در نظر بگیرید .
هنگام کمک به مراجعان در تغذیه، استفاده از مراحل زیر به اطمینان از رعایت دقت لازم برای جلوگیری از انتقال پاتوژن در حین کمک به مشتری برای غذا خوردن کمک می کند:
- دست هایتان را بشویید.
- مشتری را به شستن صورت و دست ها ترغیب کنید.
- قسمت های میز را بشویید.
- فقط از ظروف غذاخوری و بشقاب تمیز استفاده کنید.
- در حین کمک به تغذیه، ظروف نقره را در صورتی که نگه ندارید روی بشقاب/کاسه نگه دارید.
- غذا را از پوست اطراف به داخل دهان نتراشید. از یک دستمال برای حذف غذا از ناحیه اطراف دهان استفاده کنید.
- باقی مانده غذا را در ظرف مناسب دور بریزید.
- مشتری را به شستن دست ها و صورت خود پس از غذا دعوت کنید.
مطالعه موردی کنترل عفونت 3
این مطالعه موردی از یک موقعیت واقعی اقتباس شده است. همه نام ها نام مستعار هستند و هر شناسه ای برای حفظ حریم خصوصی حذف می شود.
مطالعه موردی
زوئی یک دستیار مراقبت اجتماعی است که از او خواسته شده در یک جلسه ناهار در منطقه مراقبت روزانه مرکز مراقبت طولانی مدت کمک کند. در این جلسه ناهار یکی از خانواده ها برای جشن تولد عزیزشان غذا آورد. مشتریان می توانستند آنچه را که می خواهند بخورند انتخاب کنند. انتخاب هایی که آنها داشتند عبارت بود از گوشت ناهار، سالاد تخم مرغ و ساندویچ سالاد تن ماهی، لوبیا پخته، سالاد سیب زمینی، سالاد کاهو، تخم مرغ شیطان، میوه، کیک و ژله برای دسر. به زوئی گفته شد که بعد از خوردن ناهار به خودش کمک کند. در سه ساعت بعد، او شروع به احساس ناخوشی کرد. او با خط پرستار تماس گرفت تا علائم خود را گزارش کند: احساس لختگی و ضعف دارد و درد شکم، تهوع، استفراغ (استفراغ) و اسهال دارد. پرستار پیشنهاد کرد که زوئی علائم خود را به کارفرمای خود و سرپرست برنامه روزانه گزارش دهد. زمانی که زوئی علائم خود را گزارش کرد، به او گفته شد که تحقیقاتی در این زمینه انجام خواهد شد زیرا افراد دیگری نیز وجود داشتند که با همان علائم خوب نبودند. با بهداشت عمومی تماس گرفته شد و آنها تحقیقاتی را در مورد علت و باکتری های بالقوه ای که ممکن است مسئول باشند آغاز کردند. یک بازپرس تعیین شد. زوئی متوجه شد که علائمش ظرف 5 روز برطرف شده است.
وظایف شما
- Zoe باید چه اطلاعاتی را برای محقق بهداشت عمومی ثبت کند؟ برای اطمینان از اینکه زوئی مفیدترین اطلاعات را یادداشت می کند، باید فهرستی از سوالاتی را تهیه کند که انتظار دارد بازپرس بپرسد. لطفا همین الان این لیست را تهیه کنید.
- فکر می کنید زوئی چه بیماری دارد؟ بیماری های ذکر شده به عنوان علل شایع بیماری های ناشی از غذا را مرور کنید. چه علائمی شبیه علائم زوئی است؟ به یاد داشته باشید، پاسخ واقعی بعداً در فصل آشکار خواهد شد، بنابراین می توانید فرضیه خود را بررسی کنید.
- چگونه می شد از این حادثه جلوگیری کرد؟ همانطور که از طریق ماژول به جلو می روید، از اطلاعاتی که جمع آوری می کنید برای فهرست کردن مراحلی که می توانست برای جلوگیری از شیوع مسمومیت غذایی در این رویداد انجام شود، استفاده کنید.
پاسخ های خود را بنویسید سپس این پاسخ ها را در پایان این فصل دوباره بررسی خواهید کرد. اگر با پیشرفت در این فصل به پاسخ های دیگری فکر می کنید، لطفاً آنها را به یادداشت های خود اضافه کنید.